Plánujeme vaši provozovnu

Jste ve fázi, kdy plánujete vaši provozovnu a nevíte si rady, co vše by měla zrovna vaše provozovna splňovat?

Jaké orgány budete muset oslovit nebo jaké úřednické kolečko vás čeká? 

Potřebujete se ujistit, že projekt navržený vaším projektantem splňuje vše, co je potřeba?

Co vše spolu můžeme probrat?

Jaký proces konkrétně vás čeká

Jste úplně na začátku a o budování provozovny teprve uvažujete? Nejste si jistí jaký procest vás vlastně čeká? V hlavně máte několik nápadů a možností, ale potřebujete poradit, který je zrovna pro vás nejvhodnější? Možná máte i několik variant, kde vaši provozovnu zbudovat? "Bude lepší tato?" "Nebo raději tahle?" Bude se vás týkat změna užívání stavby nebo rovnou stavební řízení?

Správné rozložení vaši provozovny

Už máte jasno o prostoru, ale nevíte si rady s rozmístěním jednotlivých úseků? Nebo už určitou představu či plánek máte a jen se potřebujete ujistit, že jste nic neopomněli? Skutečně musíte i vy disponovat samostatným skladem na surovinx - obalový materiál či pomůcky? A co úklidová místnost? Skutečně musí být vždy stavebně oddělená? Opravdu potřebujete až 3,4, 5 dřezů? Neexistuje náhodou zrovna pro váš případ nějaká vyjímka?

Projekt navržený vaším projektantem

Pravda je taková, že ne všichni projektanti jsou si v otázkách zřízení potravinářského provozu jistí. Jsou skutečně výborní v navržení půdorysu, ale co se vybavení daného prostoru týče, správné návaznosti jednotlivých místností či vyjednání některých vyjímek, nemusí mít pro tyto účely dostatek zkušeností. Proto vám nabízím možnost kontroly vašeho již existujícího projektu před tím, než se s ním vydáte k příslušným úřadům.

Průvodní technickou zprávu k vašemu projektu

Potřebujete sepsat podklady pro technickou zprávu, které jen předáte svému projektantovi? Nebo již technickou zprávu zpracovanou máte, ale byli byste raději kdyby části týkající se potravinářství někdo zkontroloval? Pravda je taková, že jen projekt vaší provozovny pro posouzení příslušnými úřady nestačí. Každou projektovou dokumentaci musí doplňovat tzv. Průvodní technická zpráva. V této zprávě jsou zaneseny veškeré informace o vašem záměru, výrobě, prostorách, vyjímkách, pracovních úsecích, postupech zajištění hygieny a celá řada dalších informací. Není radno zapomenout na informace vztahující se i k hygieně práce či hygieně komunální. Vaše průvodní dokumenty nebude posuzovat pouze hygiena výživy. Právě část vztahující se k hygieně a výrobě potravin bývá pro některé projektanty oříšek.

Konzultace daného prostoru na místě

Chcete mít jistotu, že nekupujete zajíce v pytli nebo že váš vysněný prostor nebude jen požírač času a vašich investic? V případě vašeho zájmu se můžeme potkat přímo u vás ve vaší budoucí provozovně. Přímo na místě si můžeme říct, jaká úskalý zrovna daný prostor může sebou nést. Kde je vhodné jaké vybavení instalovat a nebo na co konkrétně si dást pozor. Víc očí víc vidí.

Kompletní balíček služeb "Plánujeme provozovnu"

Konzultace, návštěva daného prostoru, rozvržení technologie a potřebných místností, nákres prostor a vybavení v ruce, komunikace s dozorovými orgány ohledně vyjednání potřebných vyjímek, soupis podkladů pro projektanta k vyhotovení technické zprávy.

Pro více informací či zájem o spolupráci mne neváhejte kontaktovat.

tel.: 771 773 312, email: info@luciepapezova.cz

Nejsem plátcem DPH, ceny jsou konečné.