Na skok v Lelí´s cupcakes

Pokud se řadíte k milovníkům cupcakes jako já, pak rozhodně zavítejte v Praze na Vyšehradskou 53. Hned naproti Faustovu domu se krčí maličká nenápadná cukrárna v průjezdu, která ovšem svými výtvory předčí i zvučná jména.

Boční záběr nebyl nejvhodnější, ale pod zorvna pod projíždějící trolejbus se mi skákat nechtělo. 🙂 Nenechte se špatnou forkou odradit. Místo je opravdu kouzelné!

O majitelce oné „cupcakárny“ jsem donedávna neměla ani tušení, až jsem naprostou náhodou narazila na její knihu, která mě velmi oslovila!

Nejen, že se v jejím příběhu pozná řada z nás mateřstvím políbených, ale skláním se před její odvahou jít s kůží na trh a ukázat i druhou stranu toho, co to někdy znamená být mámou.

Zvlášť v dnešní době, kdy se po vás chce být nejen dokonalou ženou, mámou, ale i úspěšnou podnikatelkou, hospodyňkou, milenkou, zaměstnankyní roku a já nevím, co všechno ještě.

V knížce samozřejmě najdete i celou řadu receptů. Od cupcakes, přes rady na zdobení, až po rodinné recepty. Já sama si střihla zatím jen jeden. A to ten „zelený“. 😊

Netradiční chuť! Špenát v buchtě jsem jedla poprvé.

Jak jsem tak listovala knihou a četla všechny ty příběhy a recepty, rostla ve mě čím dál větší touha, že tyhle dortíky prostě musím ochutnat! Oceňovala jsem, že Lelí v knížce na rovinu přiznává, že začátky nebyly lehké a jejich výrobky sklidily spíš kritiku než velký úspěch. Ale jak se říká, trénování dělá mistra a její dortíky jsou dnes jedny z nejvyhlášenějších v Praze.

A když už jsem naši stověžatou matičku navštívila a střihla si i maraton do IF Café, tak jsem nemohla vynechat ani Lelí´s cupcakes. A rozhodně jsem nelitovala.

Hned ve dveřích na vás dýchne příjemná domácí atmosféra. K tomu ještě milá usměvavá obsluha a já měla hned pocit, že nejsem v pulzujícím velkoměstě, ale na příjemné rodinné návštěvě. Mír a klid tu na vás působí z každého detailu. Prostě pohoda.

Který si jen vybrat?Uplně všechny!

Z vitríny se na mě culilo hned několik druhů dortíků nazdobených tak lákavě, že kdybych nechvátala na vlak, snad bych ochutnala úplně všechny. Bohužel na to nebyl čas a moje volba tedy padla na můj nejoblíbenější, red velvet.

K dokonalosti je tu vypilované opravdu všechno.

V knize se o něm dočtete, že za touto recepturou stojí Lenčin manžel, a mě zajímalo, jak chutná tahle moje srdcovka v mužském zpracování. Musím říct, že jsem dlouho nenarazila na tak dobrý krém.

U nás v Brně máme také jednu vyhlášenou cupcakárnu a red velvet si u nich dám pokaždé, když jen jdu kolem, ale upřímně, kam se hrabou na Lelí´s. Lenčin krém je opravdu jemný, nadýchaný, nakyslí tak akorát. Některé krémy na red velvet bývají tužší konzistence, tenhle mě ale mile překvapil.

Brněnská verze red velvetu.

Stejně jako korpus, jemný, vláčný. Žádná dusivá záležitost. Pokud jenom trochu můžete a bude mít cestu do Prahy, rozhodně neváhejte, Lelí´s cupcakes navštivte.

Průvodkyně labyrintem potravinářské legislativy. Autorka e-book Jak na vlastní provozovnu a Vzorů potravinářských dokumentů. Učím drobné výrobce potravin jak se legislativy nebát a pomáhám jim splnit si sen o vlastní provozovně. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Toužíte vyrábět potraviny a chybí vám základní informace do začátku? Čtěte eBook zdarma!
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Potkáme se na facebooku